KOLACJA WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNA (wariant 1)
CENA 70,- / OSOBĘ
Zupa: jedna do wyboru dla wszystkich z 2 propozycji:
- Grzybowa z łazankami
- Barszcz czerwony z krokiecikiem z kapustą i grzybami
Drugie danie: jedno do wyboru dla wszystkich z 2 propozycji:
- Karp smażony, ziemniaki, kapusta z grochem
- Karkówka w sosie grzybowym, gnocchi, kapusta z grochemziemniaki pieczone, gnocchi, kapusta z grochem, surówka z kiszonej kapusty
Przekąski wigilijno-świąteczne – w stole
- Płatki miruny w sosie z warzyw greckich
- Śledzik z cebulką
- Rolada z boczku z kolorowym pieprzem
Pieczywo, masło, soki woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata.
Opcjonalnie : ciasto dwa rodzaje – dopłata 10,- / osobę
KOLACJA WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNA (wariant 2)
CENA 100,- / OSOBĘ
Zupa: jedna do wyboru dla wszystkich z 3 propozycji:
- Grzybowa z łazankami
- Barszcz czerwony z krokiecikiem z kapustą i grzybami
- Krem z borowików z grzankami
Drugie danie: jedno do wyboru dla wszystkich z 3 propozycji:
- Karp smażony z kremem chrzanowym, ziemniaki, kapusta z grochem
- Dorsz pieczony w sosie z pomidorków cherry, ziemniaki, sałatka szwedzka
- Pierś drobiowa pieczona w świeżych ziołach w sosie cztery sery, gnocchi, warzywa blanszowane
Przekąski wigilijno-świąteczne – w stole
- Płatki miruny w sosie z warzyw greckich
- śledzik z cebulką i zielonym pieprzem
- rolada z boczku z musem chrzanowym
- karczek faszerowany ząbkami czosnku
- sałatka z makrelą i orzechami
Drugie ciepłe danie:
- pieczone pierogi z kapustą i grzybami
Ciasto: dwa rodzaje
Pieczywo, masło, soki woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata.
KOLACJA WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNA (wariant 3)
CENA 120,- / OSOBĘ
Zupa: jedna do wyboru dla wszystkich z 3 propozycji:
- Grzybowa z łazankami
- Barszcz czerwony z krokiecikiem z kapustą i grzybami
- Krem z borowików z grzankami
Drugie danie na półmiskach:
- Karp smażony z kremem chrzanowym,
- Dorsz pieczony w sosie z pomidorków cherry,
- Karkówka w sosie grzybowym
ziemniaki pieczone, gnocchi, kapusta z grochem, surówka z kiszonej kapusty
Przekąski wigilijno-świąteczne – w stole
- Płatki miruny w sosie z warzyw greckich
- Śledzik z cebulką i zielonym pieprzem
- Rolada z boczku z musem chrzanowym
- Karczek faszerowany ząbkami czosnku
- Sałatka z makrelą i orzechami
- Makiełki staropolskie
Drugie ciepłe danie:
- pieczone pierogi z kapustą i grzybami
Ciasto: dwa rodzaje
Pieczywo, masło, soki woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata.