-
1. Przystawki
-
Warzywa śródziemnomorskie
21,-smażone z curry podane z płatkami parmezanu i grzanką czosnkową -
Tatar wołowy
29,-podany z marynowanymi cebulkami w occie balsamicznym -
Krewetki tygrysie
35,-smażone na maśle czosnkowym z sosem z papryczkami chili
-
-
2. Barwne duże sałaty
-
Lekka sałatka ze szpinaku, jajek na twardo, sera pleśniowego i suszonych pomidorów
26,-podana z dressingiem z jogurtu naturalnego -
Sałatka z kozim serem, pieczonymi burakami i rukolą
28,-polana oliwą bazyliową -
Sałatka z grillowaną piersią kurczaka
27,-w asyście dipu z granata z sałatą i parmezanem
-
-
3. Zupy
-
Zupa dnia
7,-Danie dostępne od poniedziałku do piątku -
Hiszpańska zupa rybna z owocami morza i mleczkiem kokosowym
26,- -
Złocisty rosół z domowym makaronem
10,- -
Krem z pieczonych pomidorów
12,- -
Żur staropolski z białą kiełbasą
14,-
-
-
4. Dania mięsne
-
Danie dnia
16,-Danie dostępne od poniedziałku do piątku -
Bitki wołowe w delikatnym sosie
25,- -
Chrupiący kotlet schabowy
16,- -
Pieczeń z karczku w delikatnym sosie
16,- -
Filet z piersi kurczaka po parysku
17,- -
Grillowana pierś z kurczaka
17,- -
De volaille z masłem
17,-
-
-
5. Dania rybne
-
Grillowany stek z tuńczyka
47,-podany na warzywnym ratatuj w połączeniu z ryżem basmatti -
Stek z łososia w sosie z różowego pieprzu
37,-podany w akompaniamencie barwnych sałat
-
-
6. Dania mączne
-
Pierogi z serem
16,-8 sztuk -
Pierogi z jagodami ze śmietaną
20,-8 sztuk -
Pierogi ruskie
16,-8 sztuk -
Pierogi z mięsem
16,-8 sztuk
-
-
6. Dodatki
-
Pieczywo
3,- -
Grzanki z masłem czosnkowym
6,- -
Grzanki z masłem
6,- -
Ziemniaki z wody z koprem
5,- -
Ziemniaki pieczone
7,- -
Frytki
7,- -
Ryż basmatti
7,- -
Kopytka
7,- -
Surówka dnia
6,- -
Bukiet surówek
8,- -
Jarzyny gotowane z masłem
8,- -
Buraczki glazurowane na miodzie
8,- -
Kapusta zasmażana
8,-
-
-
7. Dania dla dzieci
-
Paluszki drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych
19,-frytki, surówka dnia -
Klopsiki w sosie pomidorowym
19,-ziemniaki purée, surówka dnia -
Lody niespodzianka z zabawką
12,-
-
-
8. Desery
-
Chłodnik jagodowy z kulką lodów waniliowych
18,- -
Krem brûlée
17,- -
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną i pudrem fiołkowym
18,-
-