Wigilia 2014

KOLACJA WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNA (wariant 1)
CENA 70,- / OSOBĘ

Zupa: jedna do wyboru dla wszystkich z 2 propozycji:

  • Grzybowa z łazankami
  • Barszcz czerwony z krokiecikiem z kapustą i grzybami

Drugie danie: jedno do wyboru dla wszystkich z 2 propozycji:

  • Karp smażony, ziemniaki, kapusta z grochem
  • Karkówka w sosie grzybowym, gnocchi, kapusta z grochemziemniaki pieczone, gnocchi, kapusta z grochem, surówka z kiszonej kapusty

Przekąski wigilijno-świąteczne – w stole

  • Płatki miruny w sosie z warzyw greckich
  • Śledzik z cebulką
  • Rolada z boczku z kolorowym pieprzem

Pieczywo, masło, soki woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata.
Opcjonalnie : ciasto dwa rodzaje – dopłata 10,- / osobę

KOLACJA WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNA (wariant 2)
CENA 100,- / OSOBĘ

Zupa: jedna do wyboru dla wszystkich z 3 propozycji:

  • Grzybowa z łazankami
  • Barszcz czerwony z krokiecikiem z kapustą i grzybami
  • Krem z borowików z grzankami

Drugie danie: jedno do wyboru dla wszystkich z 3 propozycji:

  • Karp smażony z kremem chrzanowym, ziemniaki, kapusta z grochem
  • Dorsz pieczony w sosie z pomidorków cherry, ziemniaki, sałatka szwedzka
  • Pierś drobiowa pieczona w świeżych ziołach w sosie cztery sery, gnocchi, warzywa blanszowane

Przekąski wigilijno-świąteczne – w stole

  • Płatki miruny w sosie z warzyw greckich
  • śledzik z cebulką i zielonym pieprzem
  • rolada z boczku z musem chrzanowym
  • karczek faszerowany ząbkami czosnku
  • sałatka z makrelą i orzechami

Drugie ciepłe danie:

  • pieczone pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto: dwa rodzaje
Pieczywo, masło, soki woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata.

KOLACJA WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNA (wariant 3)
CENA 120,- / OSOBĘ

Zupa: jedna do wyboru dla wszystkich z 3 propozycji:

  • Grzybowa z łazankami
  • Barszcz czerwony z krokiecikiem z kapustą i grzybami
  • Krem z borowików z grzankami

Drugie danie na półmiskach:

  • Karp smażony z kremem chrzanowym,
  • Dorsz pieczony w sosie z pomidorków cherry,
  • Karkówka w sosie grzybowym

    ziemniaki pieczone, gnocchi, kapusta z grochem, surówka z kiszonej kapusty

Przekąski wigilijno-świąteczne – w stole

  • Płatki miruny w sosie z warzyw greckich
  • Śledzik z cebulką i zielonym pieprzem
  • Rolada z boczku z musem chrzanowym
  • Karczek faszerowany ząbkami czosnku
  • Sałatka z makrelą i orzechami
  • Makiełki staropolskie

Drugie ciepłe danie:

  • pieczone pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto: dwa rodzaje
Pieczywo, masło, soki woda mineralna w dzbankach, kawa, herbata.